Cel mai mare cosmar al unui cuplu, inselatul si amantii, amantele, au fost la baza celor mai multe procese de divort rezolvate de tribunalele romanesti. Desi nu s-ar crede, inselatul poate fi determinat chiar si de anxietate si de stres. Cel putin asa spune un studiu recent dat publicitatii, facut pe 63 de studenti de la o scoala de marketing americana.
Ca sa obtina rezultate relevante, cercetatorii au folosit muzica pentru a le altera starea de spirit. Cand au vrut sa fie linistiti, le-au pus muzica de relaxare, clasica, cand au vrut sa-i faca anxiosi, le-au pus muzica dintr-un celebru film al lui Alfred Hitchcock, emblematic pentru genul horror. La finalul fiecarui experiment, fiecare participant era chestionat despre starea sa de spirit si era supus la un test. Testul consta in indeplinirea unei sarcini simple in fata unui calculator pentru o suma de bani, existand si varianta trisarii. Cine dorea putea trisa fara probleme. Cei care ascultasera muzica clasica au ales sa triseze, dar in numar mai mic-19 dintre ei au trisat-, spre deosebire de cei anxiosi, care au trisat in numar mai mare-24.
Astfel, nelinistea i-a determinat sa insele vigilenta si sa triseze. Cand intervine stresul, oamenii nu prea mai sunt interesati daca triseaza sau nu si le pasa doar de ei insisi. In concluzie, sentimentele negative nu fac decat sa ne creeze o imagine proasta in societate…
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu