Daca ar fi sa alegeti un anumit tip de web hosting, la ce v-ati gandi prima data? La cat de rapide sunt serverele, la tipul de sisteme de operare instalate, la notorietatea firmei, la promotiile oferite, la pretul pachetelor? Probabil ca va ganditi la toate astea la un loc, pentru ca un serviciu bun de hosting trebuie sa indeplineasca foarte multe criterii pentru a face fata unui trafic intens si unor pretentii destul de ridicate ale clientilor.
Pe piata sunt mai multe tipuri de hosting, fiecare cu avantejele lui, asa ca e bine sa le cunoasteti indeaproape, pe scurt, pe toate, ca sa alegeti in deplina cunostinta de cauza. Spre exemplu, shared hosting este un tip de hosting foarte popular, care functioneaza dupa principiul sharing-ului-spatiul de pe server este impartit cu altii. O denumire care se mai vehiculeaza este cea de hosting virtual, ceea ce inseamna ca avem o adresa IP pentru mai multe domenii, dezavantajul major fiind viteza prea mica atunci cand sunt multi pe acelasi server si au lucruri de facut.
Un alt tip de web hosting foarte utilizat si la noi este hostingul dedicat, adica ai serverul tau, inchiriezi un PC, ai posibilitatea sa instalezi software si sa stabilesti ce servicii oferi. Singurul sau dezavantaj e pretul cam piperat. Hostingul colocat seamana cu cel dedicat, insa se plateste pentru spatiul fizic si nu pentru serverul ca atare, trebuie sa detii tu serverul, centrul de date fiind un fel de birou inchiriat pentru el. Este mai ieftin si e simplu de realizat.
Pentru avansati si cei cu dare de mana exista si hosting virtual dedicat si privat. Ideea e ca serverul principal are mai multe partitii si fiecare partitie apartine unui client, iar el are serverul lui virtual-controlul asupra serverului virtual e total, putandu-se instala orice fel de servicii, sterge, readauga etc. Acum ca stiti exact ce tipuri de web hosting sunt pe piata puteti sa faceti mai usor o alegere inteleapta in functie de nevoi, de afacere si de buget.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu