Cu totii avem nevoie sa stim ca pentru cateva ore pe zi cat stam departe de copiii nostri, cei mici au parte de ingrijire corespunzatoare, de paza si protectie si ca sunt feriti de orice le-ar putea face rau. Pentru ca siguranta copiilor este un aspect care intereseaza in mod deosebit parintii, fie ca este vorba despre siguranta efectiva in unitati scolare, fie ca este vorba despre siguranta in fata unor situatii de urgenta precum incendiile, este important sa cunoastem masurile de prevenire a unor astfel de situatii limita, dar si sa ne asiguram ca cei mici au parte de protectia unei echipe specializate si pregatite in mod deosebit pentru astfel de situatii, asa cum este si Caldo Privat Security.
Principalele masuri pentru prevenirea sau stoparea raspandirii unui incendiu includ: Mentinerea in permanenta a coridoarelor, scarilor si iesirilor perfect utilizabile, fara ca latimea lor sa fie ingustata de orice obiect de mobilier sau dozatoare, automate, birouri, banci, etc. Mentinerea preventiva a usilor inchise pe traseul de evacuare, precum si inchiderea usilor in timpul parcurgerii traseului de evacuare in cazul unei situatii de urgenta. Sistemul de alarma trebuie sa functioneze iar pentru aceasta se vor face verificari periodice, in afara orelor de scoala. De asemenea, atat copiii cat si profesorii trebuie sa cunoasa semnalul de alarmare, iar pentru aceasta se fac periodic simulari de incendiu sau ca cei mici sunt instruiti in acest sens. Este indicata de asemenea si existenta altor echipamente de alarmare de rezerva. Este important sa se organizeze ore speciale pentru educarea copiilor in sensul prevenirii incendiilor si pentru a-i invata sa se comporte in cazul in care un incendiu izbucneste, astfel incat sa nu se instaleze starea de panica si sa stie ce au de facut pentru a parasi cladirea in maxima siguranta. In clasa vor fi afisate instructiunile pe care atat elevii cat si profesorii trebuie sa le cunoasca, la fel ca si planul de evacuare.
Extinctoarele si hidrantii sunt obligatorii, si in plus acestea trenuie sa fie in stare de functionare si mai ales accesibile in mod permanent. Daca in scoala exista clase in care invata copii cu handicap locomotor, acestea trebuie amplasate la parter, pe cat posibil, astfel incat si copiii cu probleme sa se poata deplasa cat mai repede catre iesire fara a fi neaparat asistati in mod individual.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu